Nieuws


Team Info - Guillaume Mondron en de tandem Potty-Detry blijven kans maken op de titel in TCR Benelux

26-9-2017

De TCR Benelux is afgelopen weekend aan zijn laatste rechte lijn begonnen op het Circuit Jules Tacheny van Mettet. De voorlaatste afspraak van de grootste competitie voor toerismewagens in de Lage Landen heeft een gematigd rapport afgeleverd voor de VW Golf GTI TCR ondersteund door de Belgian VW Club. Maar voor aanvang van de finale die op 21 en 22 oktober plaatsvindt op het TT Circuit van Assen, blijven Guillaume Mondron (Delahaye Racing Team) en het duo Maxime Potty-Mathieu Detry (Team WRT) aanspraak maken op de bekroning op het einde van het seizoen.

Guillaume Mondron kwam aan in Mettet op de tweede plek in het kampioenschap, met een achterstand van drie punten. Hij vormde opnieuw een team met Giacomo Altoè op de Golf GTI TCR #4 van Delahaye Racing Team. De 16-jarige Italiaan mocht tweemaal de tweede podiumtrede beklimmen na afloop van zijn sprints, maar Guillaume moest vrede nemen met een vijfde plek als beste resultaat. “Het was een moeilijk weekend”, geeft hij toe. “Tijdens de kwalificatietrainingen en de Long Race leek de auto bijna onbestuurbaar door onophoudelijk overstuur. Ik moest dus tweemaal vanuit de achterhoede van start gaan en op dit circuit is het erg moeilijk om in te halen. Het positieve punt is dat ik tijdens mijn twee Sprints een Golf bestuurde die veel meer aanleunde bij mijn rijstijl. Ik zat in hetzelfde ritme als de anderen, ook al kon ik niet echt progressie maken in de hiërarchie en moest ik tevreden zijn met een zesde en een vijfde plek. Giacomo vormde een goede hulp door twee keer de punten van de tweede plaats te scoren, waardoor alles nog mogelijk is in Assen. We gaan alles geven!”

Naar het voorbeeld van hun kameraden bij Delahaye Racing Team, kenden Mathieu Detry en Maxime Potty hoogte- en laagtepunten op de VW Golf GTI TCR #52 van Team WRT. De twee jonge beloftes werden derde in de kwalificatie en de Qualifying Long Race, maar hadden het lastig in de sprintraces door een gemiste start. “Ik sloeg de bal helemaal mis toen de lichten gedoofd werden”, geeft Mathieu toe. “Frustrerend! Ik bevond me in achtste stelling terwijl ik genoeg snelheid in huis had om beter te doen. Ik kon twee plaatsen winnen tijdens mijn eerste Sprint, waarin ik dus zesde werd, maar in mijn tweede race eindigde ik aan de voet van het podium. Ditmaal nam ik een goede start, al slaagde ik er niet in om de Honda voor me in te halen. Kortom, niet het verhoopte resultaat…”

Maxime Potty vertrok als vierde aan Sprint 3 en vertelt een gelijkaardig verhaal. “Toen ik met het team in overleg was via de radio, heb ik blijkbaar de knop geraakt die we gebruiken tijdens een neutralisatie”, verduidelijkt de vicekampioen Junior 2016. “Mijn snelheid werd dus beperkt tot maximaal 60 km/u. Het besef kwam te laat en ik viel terug naar de achtste positie…”

Na enkele knappe inhaalbewegingen klom de jonge inwoner van Hamoir op naar de vierde stek. En in de allerlaatste Sprint van het weekend schoof hij na een uitstekende start door naar de derde plek, een positie die hij niet meer zou opgeven. “Met dertig kilogram ballastgewicht, een gevolg van uitstekende resultaten tijdens de vorige wedstrijd, wisten we dat de opgave erg moeilijk zou worden”, vertrouwen beide rijders ons toe. “We zijn desondanks tevreden over onze snelheid, zeker gezien het ‘succesballast’. In Assen, een circuit dat onze VW Golf GTI TCR beter zou moeten liggen, zullen we strijden tot het bittere einde om onze vierde plek in de tussenstand te verbeteren. Mathematisch maken we nog deel uit van de titelrace en dus zullen we onze kansen tot in de laatste race verdedigen.”

Een derde VW Golf GTI TCR stond tot slot aan de start op het circuit tussen Samber en Maas, met aan het stuur Jonas De Kimpe. Bij zijn tweede deelname in competitie kon de #64 van DK Racing meestrijden in het peloton, met een vijfde plaats als beste resultaat. “Ik voel dat ik progressie maak”, glimlacht de inwoner van Dendermonde. “Mijn rondetijden bevestigen dat, aangezien ik over het algemeen minder dan een seconde achterstand tel op de beteren, niet slecht gezien het niveau van het kampioenschap. Maar ik moet nog beter doen in de aanvangsfase van de race en erin slagen om meteen het goede ritme vast te hebben. Voorlopig heb ik nog te veel tijd nodig om op kruissnelheid te komen.”

Vier weken scheiden de deelnemers aan de TCR Benelux van de laatste meeting van het seizoen in Assen. “Met vier wagens die voor aanvang van de finale naar de titel kunnen rijden, toont de TCR Benelux eens te meer dat het een erg betwiste competitie is”, klinkt het opgetogen bij Charles-Henri Bonnet, Voorzitter van de Belgian VW Club. “En we zijn fier dat zowel Guillaume Mondron, Maxime Potty als Mathieu Detry een kans hebben tijdens die laatste confrontatie. Ze zullen de rol van jager op zich nemen en de opdracht wordt dus niet eenvoudig, maar aan de andere kant weten we dat het profiel van het TT Circuit van Assen onze wagen beter ligt. In de autosport valt de beslissing pas wanneer de zwart-witgeblokte vlag gezwaaid wordt, en dus is onze hoop gerechtvaardigd!”
 « TerugWeeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


BELANGRIJKE DOCUMENTEN

Drivers Briefing
Minuting ASSEN
Technical Regulations 2017
Timing Final Races TT Circuit Assen
Sporting Regulations 21 04 17
Technical Passport
Tyre registration Form


Kalender

TCR

TCR BeNeLux Trophy
22 - 23 April - Spa- Francorchamps
Jumbo Familie Racedagen - driven by Max Verstappen
19 - 20 - 21 May - Circuit Zandvoort
New Race Festival Blancpain GT Series
03 - 04 June - Circuit Zolder
Zolder Superprix
15 - 16 July - Circuit Zolder
Kronos 10 Hours of Mettet
23 - 24 September - Circuit Jules Tacheny de Mettet
Formido Final Races
21 - 22 October - Circuit TT Assen