Nieuws


Team Info - Mathieu Detry en Maxime Potty willen tweede seizoenshelft beginnen met zege

14-7-2017

In de TCR Benelux begint men tijdens het weekend van 15 en 16 juli aan de tweede seizoenshelft. Na een pauze van zes weken komt men op hetzelfde circuit waar de eerste helft werd afgesloten het terrein op. Na Zolder dit weekend volgen nog races in Mettet en Assen.

De Zolder Superprix wordt voor Maxime Potty en Mathieu Detry een nieuwe start. De nieuwe Balance de Performances (BoP) zou de kaarten wat moeten herverdelen en tijdens de rustperiode heeft de trainer ook wat nieuwe richtlijnen meegegeven. “De tactiek is duidelijk: aanvallen”, glimlacht Maxime Potty. “We hebben tijdens de afgelopen zes weken hard gewerkt om te verbeteren waar we kunnen. De gegevens van de races in Zolder begin juni werden danig geanalyseerd en Mathieu en ik hebben elkaar regelmatig ontmoet. We zijn allebei heel gemotiveerd! Tijdens de eerste drie raceweekends hebben we niet zoveel gescoord als we hadden gewild, maar het kampioenschap is ver van afgelopen. We mikken op een podium… en zo dikwijls mogelijk op het hoogste trapje.”

In tegenstelling tot Maxime, die op een jaar ervaring met dezelfde wagen kan buigen, had Mathieu Detry tijdens het seizoensbegin nog heel wat te leren. “Met mijn ritme zit het wel snor, zowel tijdens de kwalificaties als tijdens de race”, legt de Brusselaar uit. “Samen met Maxime hebben we toch twee van de drie pole posities veroverd. Maar ik miste te veel mijn starts, waarna ik vast kwam te zitten in het peloton. Samen met Team WRT hebben we daaraan gewerkt. Maandag kon ik aan de ateliers in Baudour heel wat proefstarts afwerken. De sfeer binnen het team is fantastisch. Op menselijk vlak loopt alles perfect en ik kan jullie wel vertellen dat we vastbesloten zijn om races te winnen en de kloof in het kampioenschap te dichten! Elk teamlid geeft zich helemaal en we willen die jongens met overwinningen en podiumplaatsen bedanken voor hun inzet.”« TerugWeeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


BELANGRIJKE DOCUMENTEN

Technical Passport
Tyre registration FormKalender

TCR