Nieuws


Team Info - Mathieu Detry en Maxime Potty willen tweede seizoenshelft beginnen met zege

14-7-2017

In de TCR Benelux begint men tijdens het weekend van 15 en 16 juli aan de tweede seizoenshelft. Na een pauze van zes weken komt men op hetzelfde circuit waar de eerste helft werd afgesloten het terrein op. Na Zolder dit weekend volgen nog races in Mettet en Assen.

De Zolder Superprix wordt voor Maxime Potty en Mathieu Detry een nieuwe start. De nieuwe Balance de Performances (BoP) zou de kaarten wat moeten herverdelen en tijdens de rustperiode heeft de trainer ook wat nieuwe richtlijnen meegegeven. “De tactiek is duidelijk: aanvallen”, glimlacht Maxime Potty. “We hebben tijdens de afgelopen zes weken hard gewerkt om te verbeteren waar we kunnen. De gegevens van de races in Zolder begin juni werden danig geanalyseerd en Mathieu en ik hebben elkaar regelmatig ontmoet. We zijn allebei heel gemotiveerd! Tijdens de eerste drie raceweekends hebben we niet zoveel gescoord als we hadden gewild, maar het kampioenschap is ver van afgelopen. We mikken op een podium… en zo dikwijls mogelijk op het hoogste trapje.”

In tegenstelling tot Maxime, die op een jaar ervaring met dezelfde wagen kan buigen, had Mathieu Detry tijdens het seizoensbegin nog heel wat te leren. “Met mijn ritme zit het wel snor, zowel tijdens de kwalificaties als tijdens de race”, legt de Brusselaar uit. “Samen met Maxime hebben we toch twee van de drie pole posities veroverd. Maar ik miste te veel mijn starts, waarna ik vast kwam te zitten in het peloton. Samen met Team WRT hebben we daaraan gewerkt. Maandag kon ik aan de ateliers in Baudour heel wat proefstarts afwerken. De sfeer binnen het team is fantastisch. Op menselijk vlak loopt alles perfect en ik kan jullie wel vertellen dat we vastbesloten zijn om races te winnen en de kloof in het kampioenschap te dichten! Elk teamlid geeft zich helemaal en we willen die jongens met overwinningen en podiumplaatsen bedanken voor hun inzet.”« TerugKronos 10 Hours of Mettet 23/09/2017

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


BELANGRIJKE DOCUMENTEN

Timing Kronos 10 Hours of Mettet
Success Ballast Round 5
Timing Final Races TT Circuit Assen
Technical Regulations 2017
Sporting Regulations 21 04 17
Technical Passport
Tyre registration Form
Kalender

TCR

TCR BeNeLux Trophy
22 - 23 April - Spa- Francorchamps
Jumbo Familie Racedagen - driven by Max Verstappen
19 - 20 - 21 May - Circuit Zandvoort
New Race Festival Blancpain GT Series
03 - 04 June - Circuit Zolder
Zolder Superprix
15 - 16 July - Circuit Zolder
Kronos 10 Hours of Mettet
23 - 24 September - Circuit Jules Tacheny de Mettet
Formido Final Races
21 - 22 October - Circuit TT Assen